Delen van inspiratie en enthousiasme.

Weet je wat nog leuker is dan schooltuinieren? 🥕… nou…? Kijken hoe andere ondersteuners het doen! 👩‍🌾 Of laten zien hoe jij het doet aan die ander. Niets zo leuk als gedeeld enthousiasme. 

Dat willen we in 2023 mogelijk maken. Help je mee? We zoeken door heel het land schooltuinen die tijdens een bestaande, eigen activiteit óók een groep(je) schooltuinondersteuners uit andere plaatsen willen ontvangen en zo hun inspiratie delen.

Het eerste ‘Kijkje in de tuin’ kunnen we al aankondigen: Schooltuinencomplex De Wielewaal uit Nijmegen nodigt schooltuinondersteuners uit voor een rondleiding en een flinke dosis inspiratie tijdens de jaarlijkse “Rabarberoogstdag“. Dat wordt smullen, want terwijl ouders en kinderen allemaal een stengel rabarber komen oogsten, is er van alles te proeven. Rabarbercrumble 🥧 , rabarbersiroop 🍷 en natuurlijk compôte.

Via de activiteitenkalender blijf je op de hoogte van alle evenementen die worden georganiseerd in het land en kun je dus als eerste registreren voor bovenstaand of andere schooltuinmomenten. !

Geen conferentie, wel ontmoetingen

In 2022 organiseerden we op de Floriade de eerste landelijke schooltuinconferentie, die werd bezocht door meer dan 100 enthousiastelingen. Een van de populairste activiteiten was een rondleiding op de schooltuin die daar werd begeleid door de educatief medewerkers van de Amsterdamse Schooltuinen.

Dit jaar organiseren we geen landelijke conferentie, maar willen we zulke ontmoetingen wel mogelijk maken. Immers, gedeelde inspiratie is dubbele inspiratie! We zoeken dus gastschooltuinen die andere schooltuinondersteuners een kijkje in de keuken gunnen. 

Kun je geen anderen ontvangen? Dan ben je toch welkom op alle activiteiten die georganiseerd worden. Hoe je je aanmeldt zie je bij de beschrijving van de evenementen in de activiteitenkalender op de site. Je vindt de activiteitenkalender in het menu onder ‘Nieuws en Inspiratie’. 

Heb jij een leuke activiteit waar je andere schooltuinondersteuners kunt ontvangen? Dan horen we dat graag van je. Mail jouw moment naar info@alliantieschooltuinen.nl

#elkkindeenschooltuin #samenmakenwehetmogelijk