Delen van inspiratie en enthousiasme.

Weet je wat nog leuker is dan schooltuinieren? 🥕… nou…? Kijken hoe andere ondersteuners het doen! 👩‍🌾 Of laten zien hoe jij het doet aan die ander. Niets zo leuk als gedeeld enthousiasme. 

Dat willen we in 2023 mogelijk maken. Help je mee? We zoeken door heel het land schooltuinen die tijdens een bestaande, eigen activiteit óók een groep(je) schooltuinondersteuners uit andere plaatsen willen ontvangen en zo hun inspiratie delen.

Het eerste ‘Kijkje in de tuin’ kunnen we al aankondigen: Schooltuinencomplex De Wielewaal uit Nijmegen nodigt schooltuinondersteuners uit voor een rondleiding en een flinke dosis inspiratie tijdens de jaarlijkse “Rabarberoogstdag”. Dat wordt smullen, want terwijl ouders en kinderen allemaal een stengel rabarber komen oogsten, is er van alles te proeven en te koop. Rabarbercrumble 🥧 , rabarbersiroop 🍷 en natuurlijk compôte.

Als je het formulier invult, houden we je op de hoogte van alle evenementen die worden georganiseerd in het land en ben jij dus de eerste die de uitnodiging voor bovenstaand smulmoment ontvangt!

Geen conferentie, wel ontmoetingen

In 2022 organiseerden we op de Floriade de eerste landelijke schooltuinconferentie, die werd bezocht door meer dan 100 enthousiastelingen. Een van de populairste activiteiten was een rondleiding op de schooltuin die daar werd begeleid door de educatief medewerkers van de Amsterdamse Schooltuinen.

Dit jaar organiseren we geen landelijke conferentie, maar willen we zulke ontmoetingen wel mogelijk maken. Immers, gedeelde inspiratie is dubbele inspiratie! We zoeken dus gastschooltuinen die andere schooltuinondersteuners een kijkje in de keuken gunnen. 

Kun je geen anderen ontvangen? Vul dan toch het formulier in, we zijn namelijk ook heel benieuwd of jij naar zo’n open dag toe zou gaan en wat dan je specifieke informatie behoefte is. 

Je vindt het formulier om jouw ‘kijkje in de keuken’ aan te melden hier: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeuOOU5wVvwxBGo6d3-zMOxklzoJknAjdA7q71oBDm2_GEPeg/viewform?usp=sf_link 

#elkkindeenschooltuin #samenmakenwehetmogelijk