Kijkje in elkaars keuken

Ben jij een schooltuinondersteuner en wil je inspiratie opdoen bij een ander of vind je het leuk om zelf jouw keuken open te stellen? Wij helpen je graag! 

Tijdens het tuinseizoen brengen we schooltuinondersteuners bij elkaar op schooltuinen op verschillende plekken in het land.

Kijkje in elkaars keuken 

Er zijn allerlei leuke schooltuinactiviteiten opengesteld voor andere schooltuinondersteuners. Zo neem je een kijkje in de keuken van een ander en is er gelegenheid om kennis en ervaring uit te wisselen met andere schooltuinondersteuners.

De bijeenkomsten staan in het teken van een specifiek thema en /of worden georganiseerd op momenten dat er een bijzondere activiteit plaatsvindt.

Wat staat er al op de agenda?

Er zijn al verschillende activiteiten gepland. We kondigen ze allemaal aan via de activiteitenkalender op onze website.

Een kleine greep uit het aanbod*:

Schooltuinencomplex de Wielewaal, Nijmegen, nodigt je uit om naar de jaarlijkse rabarberoogstdag te komen. In juni ben je welkom op Educatiecentrum Bostuin in Blijham voor hun intervisieavond moestuinieren.

Op de Gaasperdam schooltuin in Amsterdam kun je in september leren hoe je bouillonpasta maakt van de restjes op de tuin, als ingrediënt voor de soeples.

Let op: Er zijn nog veel meer momenten en plaatsen waar ondersteuners elkaar kunnen ontmoeten. Sommige staan al aangekondigd op onze website. Bekijk ze allemaal via de activiteitenkalender op onze website. Houd de kalender in de gaten, want er komen steeds meer leuke activiteiten bij. 

Deelname is gratis. Voor de meeste bijeenkomsten geldt wel een maximumaantal deelnemers, dus meld je op tijd aan.

Zelf een activiteit openstellen?

Heb je zelf een schooltuinactiviteit die je wilt openstellen voor andere ondersteuners? Dan horen we heel graag van je. Mail jouw uitnodiging met plaats, tijd en een beschrijving van de activiteit naar info@alliantieschooltuinen.nl. Wij nemen dan binnenkort contact met je op. 

Foto: Rolf van Koppen Fotografie.