Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lesdag 2 opleiding moestuincoach Groningen

14 maart | 10:00 - 16:00

Lesdagen opleiding moestuincoach Groningen

Lesdag 1 – 29 februari
Lesdag 2 – 14 maart
Lesdag 3 – 4 april
Lesdag 4 – 25 april
De opleiding vindt plaats op verschillende locaties, verspreid over de provincie Groningen. We streven ernaar dat de locaties bereikbaar zijn met het openbaar vervoer en vragen, zodra de deelnemers bekend zijn, ook of carpoolen mogelijk is. De lessen vinden plaats op 4 donderdagen van 10.00 tot 16.00 tussen eind februari en eind april.

Wat doe je in de opleiding moestuincoach?

De opleiding tot moestuincoach bestaat uit een trainingsprogramma van vier dagen, waarbij zowel de organisatie, de teelttechnische kant als het lessen maken en geven in de schooltuin behandeld worden. Theorie wordt onmiddellijk gekoppeld aan kleine praktische opdrachten tijdens de cursusdagen zelf. Deelnemers interviewen een bestaande schooltuin, maken een teeltplan dat past bij het ritme van de school en maken en verzorgen een gastles op een school.

Na de opleiding

Na de opleiding gaan de moestuincoaches aan de slag met concrete vragen van scholen en/of kinderopvang op het gebied van  moestuinieren, die gaan over het opzetten en het onderhouden van een schooltuin. Daarnaast bestaat er een netwerk, zowel lokaal als landelijk, van moestuincoaches die elkaar helpen bij inhoudelijke en praktische vragen.

Meld je aan!

Heb je ook ambitie om actief te worden bij een schooltuin en wil je daar meer over leren? In de provincies Drenthe en Groningen starten op korte termijn opleidingen waarvoor de inschrijving geopend is. Er is plaats voor maximaal 22 mensen, dus schrijf je vroeg in!

Interesselijst  Noord-Brabant en Midden-Limburg

Ook in Noord-Brabant, specifiek in regio Noordoost-Brabant en Noord- en Midden-Limburg gaan in 2024 opleidingen starten. De data en locaties worden op korte termijn bekend gemaakt. Voor deze provincies kun je je alvast op de interesselijst inschrijven.

Organisator

Jong Leren Eten Groningen
E-mail:
karlien.meijer@ggd.groningen.nl
Bekijk de site van Organisator