Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open dag Schooltuinen de Akkerdistel

3 juni 2023 | 13:00 - 17:00

Schooltuin de Akkerdistel in Leiden

Ongeveer 650 kinderen komen elke schoolweek een uur onder schooltijd naar hun eigen schooltuintje ergens in Leiden. Bij Schooltuinen De Akkerdistel komen zo elk jaar meer dan 200 kinderen. Een groot stuk van de tuin bestaat dus uit die tuintjes. Daarnaast zijn er kruidentuinen, een buitenleskring, een bijenhuis, een beestjestuin en een verlandende vijver. Er is ook een vlindertuin en er staan fruitbomen.

Velt-docente en bodemkundige Anne Marie van Dam beheert sinds een paar jaar de composthoop, en heeft hier ruimte voor experiment en demonstratie van compost en compostering. Ze kan je alles vertellen over de compost en de bodem van de tuin.

Schooltuinvrijwilligers leiden je rond op de tuin, en beantwoorden je vragen over het educatieve programma en de organisatie van de schooltuin. Op het terras kun je genieten van de kruidenthee van de tuin, en je kunt je meegebrachte picknick hier opeten. Neem tuinboeken en -tijdschriften mee waar je op uitgekeken bent mee: er is een tuinboekenruiltafel.

Anne Marie’s eigen boek ‘Leve de Bodem! een gezonde basis onder elke tuin’ is te koop.

De schooltuinen liggen prachtig op de plek van een voormalige kwekerij, aan de rand van Polderpark Cronesteyn, tussen het oude kasteelbos en een kleine camping. Een bezoek aan de tuin is dus prima te combineren met een fijne wandeling. Ietsje verder kun je ook naar Park Matilo, aangelegd op de locatie van een Romeins fort. Hier vind je een kloostertuin, een Romeinse tuin, een wijngaard, een tweede schooltuincomplex, en een volkstuintjesvereniging. In de binnenstad van Leiden kun je een bezoek brengen aan de oudste hortus botanicus van Nederland.

Er zijn rondleidingen om 13.30 u, 14.30 u, 15.30 u en 16.30 u.

Deze open dag is onderdeel van de Velt Ecotuindagen.

Gegevens

Datum:
3 juni 2023
Tijd:
13:00 - 17:00
https://velt.nu/schooltuinen-de-akkerdistel

Locatie

Schooltuinen de Akkerdistel Leiden
Cronesteyn 2G
Leiden, Zuid-Holland 2322LH Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie