MISSIE

Elk kind een
schooltuin

Zelf groenten
en fruit zaaien,
verzorgen en
oogsten

Onderzoek: 85% leerkrachten wil schooltuinieren

DUO Onderwijsonderzoek heeft voor ons de Nederlandse schooltuinen in kaart gebracht. Hoeveel scholen hebben toegang tot een schooltuin, hoe worden deze gebruikt en hoe stimuleren we het gebruik ervan? De resultaten laten zien dat er grote draagkracht is onder leerkrachten, maar dat er behoefte is aan o.a. ondersteuning tijdens de lessen en bij onderhoud.

Plant een zaadje voor een volgende generatie

Alliantie Schooltuinen zet zich in om elk kind in de basisschooltijd toegang te laten krijgen tot een schooltuin. Een schooltuin is een plek waar het zaadje wordt geplant voor een gezonde en gelukkige volgende generatie. Zelf zaaien, verzorgen en oogsten van fruit, groente en bloemen, draagt bij aan meer kennis over en betrokkenheid bij voeding en natuur.

D0e met ons mee

Wil jij ook dat elk kind toegang krijgt tot een schooltuin? Laat je gegevens achter en blijf betrokken en draag bij aan onze missie. Je ontvangt dan de laatste ontwikkelingen rondom schooltuinen, onze missie en praktische informatie om zelf aan de slag te gaan.

Onze missie: Elk kind een schooltuin

Alliantie Schooltuinen zet zich in om elk kind in de basisschooltijd toegang te laten krijgen tot een schooltuin. De Alliantie Schooltuinen is een initiatief van Adviesbureau Beleef & weet, Gemeenten Duurzame Ontwikkeling (GDO), IVN Natuureducatie, Rob Baan (Koppert Cress) en Simon Groot (EWS).

Speerpunten van de Alliantie tot 2024

• Inzicht krijgen in behoeften en barrières van het onderwijs
• Zichtbaarheid van schooltuinactiviteiten
• Betrokkenheid van politiek en onderwijs
• Toegankelijkheid van informatie, lesmateriaal en geld
• Een actief netwerk opzetten van ondersteuners

 

Neem contact op

Voor meer informatie neem je contact op met Annerie Rutenfrans, project coördinatie Alliantie Schooltuinen via info@alliantieschooltuinen.nl