Doen jullie mee?

Schooltuin of geen schooltuin… Van 22 tot 26 mei 2023 kunnen álle scholen en schooltuinondersteuners meedoen aan de Week van de Schooltuin! Met als motto Samen zaaien, samen groeien!

Waarom?

De Week van de Schooltuin is een initiatief van de Alliantie Schooltuinen en Jong Leren Eten. In deze speciale week willen we samen met leerkrachten en ondersteuners de schijnwerpers zetten op het belang van schooltuinieren. Dus samen aan scholen, schoolbesturen en gemeenten laten zien en ervaren hoe schooltuinieren bijdraagt aan de ontwikkeling van het kind, het leren, het samenwerken en gezond leren eten. In de schooltuin leren kinderen met hun hoofd, hart en handen.

Doe mee!

Tijdens de Week van de Schooltuin maken leerkrachten en leerlingen op een laagdrempelige manier kennis met schooltuinieren. Schooltuinondersteuners – moestuincoaches en lokale NME-centra – kunnen hierbij helpen. In de week gaan we samen met zoveel mogelijk scholen een record aantal zaadjes zaaien en gezaaide zaadjes uitplanten! En zijn er vele activiteiten op en rond de schooltuin. Doen jullie mee? Meld je hieronder aan, als school of ondersteuner.

Na aanmelding ontvang je:
• een gratis lesbrief voor de zaaiactiviteit en je kunt meedoen aan de winactie: ‘Samen zaaien’,
• een lijst met activiteiten ter inspiratie,
• een gratis communicatietoolkit om om jouw schooltuin/zaai-activiteiten in het zonnetje te zetten,
• een speciale (tijdelijke) nieuwsbrief,
• en je krijgt toegang tot de prachtige film: ‘De schooltuin, een jaar rond met je handen in de grond’.

Meedoen is gratis en aanmelden kan tot 9 mei.