Winnaars zaaifoto van de Week van de Schooltuin bekend

In de Week van de Schooltuin konden alle deelnemende scholen en schooltuinen hun zaaifoto met ons delen door deze te taggen met #weekvandeschooltuin of in te sturen via de mail. Er kwamen veel mooie plaatjes binnen die het enthousiasme over de Week van de Schooltuin lieten zien. Wat is er veel gezaaid en dat kan nu allemaal lekker gaan groeien. Het was dus lastig kiezen, maar hier zijn ze dan, de winnaars van de fotowedstrijd.

Winnaar hoofdprijs 

Winnaar van de hoofdprijs Workshop ‘Wormenhotel in de Klas’ is CBS Palmenhof uit Middelburg. Gefeliciteerd! 

  

CBS Palmenhof  is erg actief geweest tijdens de Week van de Schooltuin. Zij hebben een schooltuin waar ze naast groente voor zichzelf ook de natuur ruimte geven.

In de Week van de Schooltuin kregen de kinderen een vlinderles en maakten een start met de aanleg van een vlindertuin. Dat deden ze naast de wekelijkse werkzaamheden in de schooltuin zelf.

Voor de winnende foto werd echt even tijd gemaakt en daarop zie je de kinderen in actie met zaden uit zadenbibliotheek Zeeland. Onder andere kervel en lavas werden in de moestuinbak gezaaid.

Ze zijn heel erg blij dat ze de hoofdprijs hebben gewonnen, aldus interim directeur Gemma Schroevers. Een mooi verslag van de workshop ‘Wormenhotel in de Klas’ gaat dus zeker nog volgen.

Winnaars zadenpakketten

Maar liefst drie scholen/schooltuinen winnen een zadenpakket t.w.v 75 euro met biologische zaden van de Bolster.

Op de foto van Schooltuinen Hoogkarspel is het plezier van de wekelijkse schooltuinlessen te zien. De kinderen bloeien letterlijk en figuurlijk op in de schooltuin’

Peter Maatman, de groen-conciërge van OBS De Nieuwe Brug deelde via de mail meerdere foto’s. Op deze foto is te zien dat zij goed mee hebben gedaan met het record zaadjes zaaien in de schooltuin zelf. Maar ook in de klas zelf werd nog van alles gezaaid.

KC Sittard startte in de Week van de Schooltuin een eigen wedstrijd. Ieder kind zaaide een zonnebloemzaadje en die zaadjes worden de komende weken goed gevolgd. Wie wint de prijs voor de hoogste zonnebloem?

Met alle winnaars is inmiddels contact opgenomen en zij kunnen hun prijs tegemoet zien.