Gouden Wortel 2022

Is jouw gemeente het meest schooltuinvriendelijk?

Schooltuinen bestaan al meer dan 100 jaar. Al ruim een eeuw zien gemeenten de meerwaarde van tuinieren in schoolverband. Veel gemeenten stimuleren daarom het schooltuinieren. Zij zien het als een goede manier om kinderen in aanraking te laten komen met gezonde voeding en om te leren over natuur en biodiversiteit. De recente aandacht voor gezond, lokaal voedsel heeft bij veel gemeenten het schooltuinieren opnieuw onder de aandacht gebracht. Gemeenten stimuleren gezonde voeding en educatie speelt daarbij een belangrijke rol.

De ondersteuning van schooltuinen door gemeenten gebeurt op veel verschillende manieren. Met de Gouden Wortel 2022 zetten Alliantie Schooltuinen en Jong Leren Eten een aantal gemeenten in het zonnetje, als inspiratie voor andere gemeenten en als waardering voor de ondersteuning.

De nominaties
voor de Gouden Wortel 2022 zijn binnen!

Tot 10 mei 12.00 uur konden gemeenten worden genomineerd voor de Gouden Wortel. Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen. De uitreiking van de Gouden Wortel 2022 vindt plaats tijdens de landelijke schooltuinconferentie op 25 mei.

Informatie over ons privacybeleid vind je in ons privacy statement.

Blijf op de hoogte!

Wil je onze digitale nieuwbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.