Week van de Schooltuin

Schooltuin of geen schooltuin… Van 22 tot 26 mei 2023 kunnen álle scholen meedoen met de Week van de Schooltuin! Tijdens deze week ontdekken leerlingen hoe leuk het is om zelf groente te zaaien, verzorgen en oogsten. En hoe je van die oogst een lekkere, gezonde maaltijd kunt bereiden.

Waarom?

Schooltuinieren draagt bij aan een positieve houding van kinderen tegenover gezonde voeding en zorgt ervoor dat kinderen gezonde en duurzame keuzes maken over wat ze eten. Dat is goed voor de gezondheid, maar ook voor de natuur en biodiversiteit, voor het klimaat en tegen voedselverspilling. Ook sociale aspecten krijgen in de schooltuin volop de aandacht: samenwerken met klasgenoten, geduld hebben en verantwoordelijkheid nemen. In de schooltuin leren kinderen met hun hoofd, hart en handen.

Doe mee!

Tijdens de Week van de Schooltuin maken leerkrachten en leerlingen op een laagdrempelige manier kennis met schooltuinieren. Ook als ze zelf (nog) geen schooltuin hebben! Doen jullie mee? Binnenkort lees je er hier meer over. Of meld je hieronder direct aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Blijf op de hoogte!

Wil je onze digitale nieuwbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.