Week van de Schooltuin

Schooltuin of geen schooltuin… Van 22 tot 26 mei 2023 kunnen álle scholen en schooltuinondersteuners meedoen aan de Week van de Schooltuin! Met als motto Samen zaaien, samen groeien!

.

nog

  • 00

dagen tot

 

Week van de Schooltuin

0
leerlingen doen mee en leren zaaien & oogsten
0
zaadjes geplant

Waarom?

De Week van de Schooltuin is een initiatief van de Alliantie Schooltuinen en Jong Leren Eten. In deze speciale week willen we samen met leerkrachten en ondersteuners de schijnwerpers zetten op het belang van schooltuinieren. Dus samen aan scholen, schoolbesturen en gemeenten laten zien en ervaren hoe schooltuinieren bijdraagt aan de ontwikkeling van het kind, het leren, het samenwerken en gezond leren eten. In de schooltuin leren kinderen met hun hoofd, hart en handen.

Doe mee!

Tijdens de Week van de Schooltuin maken leerkrachten en leerlingen op een laagdrempelige manier kennis met schooltuinieren. Schooltuinondersteuners – moestuincoaches en lokale NME-centra – kunnen hierbij helpen.

In de week gaan we samen met zoveel mogelijk scholen een record aantal zaadjes zaaien en gezaaide zaadjes uitplanten! En zijn er vele activiteiten op en rond de schooltuin.

Doe mee en win een prijs

Deel je leukste zaaifoto en laat ons via onderstaand formulier weten hoeveel zaadjes jullie gaan zaaien. Of meld je nog snel gratis aan, als school of ondersteuner. De leukste zaaifoto maakt kans op mooie prijzen. Meer info over de wedstrijd vind je hier. 

Aan de slag

Onder aan deze pagina vind je een Toolkit met onder andere de Week van de Schooltuin-lesbrief, inspirerende activiteiten en materialen waarmee je kan laten zien dat jullie meedoen. Laat zien dat je meedoet met de #weekvandeschooltuin.

Wij doen mee!

.

Toolkit Week van de Schooltuin

Lesbrief Week van de Schooltuin 2023

Download hier de lesbrief over de zaai-activiteit in PDF-formaat.

Uitnodiging in PDF formaat

Download hier de algemene uitnodiging voor Week van de Schooltuin in PDF-formaat.

Sociale media posts

Download hier verschillende banners en foto's om de Week van de Schooltuin te promoten.

Activiteiten ter inspiratie

We maakten een lijstje met activiteiten om jullie Week van de Schooltuin tot een succes te maken!

Uitnodiging voor gemeente

Download hier de uitnodiging voor jouw lokale gemeente. Dit bestand kan geopend worden met Word zodat je het zelf kunt aanvullen.

Raamposter

Download hier de
poster om te laten zien dat je meedoet!

Uitnodiging voor ouders

Download hier de voorbeeldbrief om ouders uit te nodigen. Dit bestand kan geopend worden met Word zodat je het zelf kunt aanvullen.

Concept persbericht

Dit persbericht kun je zelf invullen om lokale media uit te nodigen om verslag te doen van Week van de Schooltuin!

Blijf op de hoogte!

Wil je onze digitale nieuwbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.