Gouden Wortelzaadje voor school die hulp zoekt

Doe mee aan onze wedstrijd

Wil je starten met schooltuinieren, maar weet je niet goed hoe? Of heb je hulp nodig bij een volgende stap? Dan hebben we goed nieuws. Je kunt namelijk praktische of financiële ondersteuning winnen door mee te doen aan de wedstrijd het Gouden Wortelzaadje! 

Starten met schooltuinieren kan best overweldigend zijn. Zeker als je nog niet zoveel kennis hebt van het moestuinieren. Dan komen helpende handen om je op weg te helpen goed van pas. En misschien zijn jullie al lekker bezig, maar mis je net nog de kennis, ervaring of middelen om een volgende stap te zetten. 

Allerlei hulp 

Kun je bijvoorbeeld hulp gebruiken bij het maken van een teeltplan, een werkschema of bij de lessen? Of mis je nog belangrijke materialen of gereedschappen? Doe dan tijdens de Week van de Schooltuin mee aan de wedstrijd ‘het Gouden Wortelzaadje’! Als winnaar krijg je steun van een moestuincoach of een financiële bijdrage om je op weg te helpen.

Zo doe je mee

Wil jij in aanmerking komen voor het Gouden Wortelzaadje? Je kunt nu al bedenken welke drempels je ervaart om te starten met schooltuinieren. Of als je al een schooltuin hebt, wat nodig is om deze nog beter tot groei en bloei te laten komen. Vervolgens stuur je voor 1 april 2024 een kort filmpje op waarin je jouw concrete hulpvraag duidelijk in beeld brengt. Je filmpje kun je via Wetransfer sturen naar: info@alliantieschooltuinen.nl onder vermelding van Inzending Gouden Wortelzaadje – naam school en gemeente.

Stemmen op de beste inzending  

De inzendingen publiceren we op 8 april, de eerste dag van de Week van de Schooltuin. We roepen daarna iedereen op om te stemmen welke hulpvraag de ondersteuning het meest verdient. Op donderdag 11 april maken we de winnaar bekend.

Digitaal spreekuur

Donderdag 11 april om 16.00 uur houden we bovendien een digitaal landelijk spreekuur ‘Eerste Hulp Bij Schooltuinieren’. Dit is bedoeld voor scholen die enthousiast geworden zijn voor schooltuinieren en willen weten hoe ze van start kunnen gaan. Noteer het alvast in je agenda! De link volgt later. 

We wensen je alvast veel succes met het maken van een leuk filmpje! 

Alle scholen van Nederland, met een hulpvraag voor de opstart of doorstart van een schooltuin konden tot en met 1 april een inzending doen voor het winnen van het Gouden Wortelzaadje. Van 8 t/m 11 april mocht iedereen stemmen op de beste inzending. Lees hier wie er gewonnen heeft.

Het Gouden Wortelzaadje is een publieksprijs. Iedereen kon stemmen en de deelnemende inzenders hebben de filmpjes druk gedeeld en hun netwerk opgeroepen om te stemmen! De prijs is een begeleidingstraject door een moestuincoach of financiële ondersteuning bij de aanschaf van materialen t.w.v €500,-

Inzendingen

Bekijk hier de ingezonden filmpjes voor het Gouden Wortelzaadje 2024. OBS de Ontdekking in Hoogezand dit jaar gewonnen. Kun jij de andere scholen alsnog helpen bij hun vraag? Neem dan contact met ons op en we verbinden vraag en aanbod met elkaar.

Filmpje 1: OBS de Ontdekking, Hoogezand

Filmpje 2: OBS de Belhamel, Valkenswaard

Filmpje 3: BS Franciscus, Bunde

Filmpje 4: Agora basisschool, Driehuis

Filmpje 5: Agora Basics, Culemborg

Filmpje 6: KC De Vonder, Riel

Filmpje 7: OBS de Schakel, Vroomshoop