Alliantie Schooltuinen op VNG congres

Hulp van de gemeente is onmisbaar voor een goede schooltuin 

Op het VNG Jaarcongres in Groningen kwamen op 13 en 14 juni maar liefst 3000 burgemeesters, wethouders en raadsleden bij elkaar. De Alliantie Schooltuinen was met een stand aanwezig op de beursvloer. 

Samen met twee mensen van Arcadis spraken we met meer dan 150 vertegenwoordigers van Nederlandse Gemeenten uit alle windstreken. 

Hoe kijken zij tegen het schooltuinieren aan en waar wordt er al geschooltuinierd en waar nog niet? Wethouder Arjan van Drunen van Gouden Wortel Winnaar Breda heeft in de stand vol enthousiasme verteld wat zijn gemeente heeft gedaan om afgelopen jaar veel nieuwe schooltuinen te openen. Daarmee heeft hij veel andere gemeenten enthousiast gemaakt. 

 

Jacqueline van Dongen, wethouder in Zwijndrecht en voorzitter van Vereniging GDO (Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling), nam veel bekenden mee naar de volgens haar “leukste stand van het congres”. 

Op de kaart

Door de gemeente groen of oranje te markeren op de kaart maakten we een inventarisatie van welke gemeenten al een of meerdere schooltuinen hebben (groen) of  juist nog geen (oranje) De kaart kleurde al aardig groen! 

Nog meer schooltuinen 

Met onze aanwezigheid op het congres hopen we nog meer gemeenten te motiveren om zich in te zetten voor het schooltuinieren, zodat straks elk kind ooit groente en fruit uit eigen tuin heeft gegeten. Maar liefst 134 mensen hebben zich aangemeld voor een eenmalige nieuwsbrief voor gemeenten die we in de week na het congres hebben verzonden. Het zaadje is geplant! 

Meer informatie als gemeente? 

Wil je als gemeente meer informatie over schooltuinieren? Bekijk dan onze speciale bijlage voor gemeenten en de algemene Brochure. Nog veel meer informatie vind je in onze Digibieb.