Op deze Amsterdamse basisschool krijgt elk kind een eigen schooltuintje

Juf Elske van basisschool de IJsbreker staat voor het eerst voor groep 6. Ze geniet volop van de schooltuinlessen in de Schaap Schooltuin in Amsterdam-Noord: “Kinderen leren superveel in de schooltuin. Ze zijn heel enthousiast dat ze een eigen stukje grond krijgen en voelen zich er ook echt verantwoordelijk voor. En gelukkig is het geen gedoe voor mij als juf!”

Gemeente neemt het voortouw 

In Amsterdam wordt het schooltuinieren volledig georganiseerd en gefaciliteerd door de gemeente en een professionele natuureducatie organisatie met vaste educatief medewerkers en 13 schooltuincomplexen in de hele stad – plus één wel heel bijzondere locatie in de tuinen van het Rijksmuseum. Ongeveer 85% van de basisscholen doet mee.

Kom vooral kijken als je twijfelt 

Scholen die nog twijfelen zijn van harte welkom om een keer te kijken, Amsterdam organiseert open dagen en leuke activiteiten op de schooltuin, die ook voor leerkrachten, ondersteuners en andere geïnteresseerden buiten Amsterdam toegankelijk zijn. 

Meer info?

Meer informatie over de schooltuinen in Amsterdam vind je op de site van de gemeente