Doe mee met het allereerste WK Schooltuinieren!

Schooltuinieren wordt steeds populairder. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Er is nu zelfs een WK voor schooltuinieren! En jij kunt meedoen! Moestuiniert jouw school met kinderen in de leeftijd van 3-18 jaar? Dan kun je je tot eind januari gratis inschrijven.

Het WK Schooltuinieren (officieel Vegetable Garden World Cup for schools) vindt voor de eerste keer plaats van maart tot juni en wordt georganiseerd door Landestini, een Franse non-profitorganisatie. De afgelopen 3 jaar hebben al meer dan 1200 teams meegedaan met het Franse kampioenschap. Nu is het tijd voor een wereldwijde variant.
Met dit WK wil de organisatie het schooltuinieren stimuleren en laten zien wat voor positiefs het allemaal oplevert: verbeteren van de biodiversiteit, goede zorg voor de bodem, educatieve waarde en natuurlijk het plezier dat de kinderen eraan beleven.

Het programma

Ben je nieuwsgierig geworden? Dit kun je ongeveer verwachten als je meedoet:

  • Hulp op afstand met educatieve handvatten, een tuinierhandleiding, online bijeenkomsten en discussies met experts
  • Idee├źn voor activiteiten in de schooltuin en maandelijkse challenges
  • Een online platform voor deelnemers om vragen te stellen en tips met elkaar te delen
  • Een soort logboek om je voortgang bij te houden, dat ook de basis is voor de beoordeling door de jury.
  • Een uitreikingsceremonie in juni met maar liefst 13 prijzen.

Meer info vind je in de flyer van Landestini.

Inschrijven

Ga jij de uitdaging aan? Het zou natuurlijk heel leuk zijn als meerdere scholen meedoen en we kunnen laten zien hoe enthousiast we in Nederland zijn over schooltuinieren. Doe mee en schrijf je in.

Week van de Schooltuin

Vind je dit nog wat te groot(s) allemaal? Doe dan mee met de landelijke Week van de Schooltuin en dompel je een week lang onder in het schooltuinieren. Wat je die week allemaal kunt verwachten lees je op onze speciale pagina over de Week van de Schooltuin. Daar kun je je ook meteen inschrijven.