Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kijkje in de keuken bij de Gaasperdam schooltuin in Amsterdam

24 mei 2023 | 14:00 - 15:30

Gaasperdam Schooltuin

In de week van de schooltuin nodigt het team schooltuinen en natuureducatie van de Gemeente Amsterdam je uit om op woensdag 24 mei een kijkje bij ons in de keuken te komen nemen. Dat vindt plaats op de Gaasperdam schooltuin, Meerkerkdreef 33 in Amsterdam Zuidoost. Het evenement is gericht op Amsterdamse scholen, maar is ook opengesteld om mensen uit andere gemeenten te inspireren en te laten kennismaken met het Amsterdamse schooltuinprogramma, dat al meer dan 100 jaar veel succes boekt en wordt gevolgd door ca 85% van de Amsterdamse basisscholen.

Programma woensdag 24 mei 2023

14:00 – 15:30

  • Zie met eigen ogen hoe het schooltuinprogramma eruit ziet.
  • Ervaar hoe we rekenen en taal op een praktische manier toepassen in ons programma.
  • Kijk zelf welke groenten wij in de tuin telen met de kinderen.
  • Maak zelf radijzen op zuur en ervaar hoe wij het thema voedseleducatie vormgeven.
  • Stel al je vragen aan ervaren schooltuinjuffen en – meesters.
  • Ontvang een inspiratiepakket waarmee jouw school direct aan de slag kan gaan.

Ieder kind in de basisschoolleeftijd zou toegang moet hebben tot een schooltuin. En dat kan in Amsterdam! Alle groepen 6 in de stad hebben recht op deelname aan het programma, maar nog niet alle scholen doen mee. Op 24 mei kan elke school in Amsterdam en daarbuiten nader met ons kennis te maken. Misschien is het schooltuinprogramma ook iets voor jullie leerlingen?

Al meer dan 100 jaar
Het Amsterdamse schooltuinprogramma bestaat al meer dan honderd jaar. Kinderen leren er waar ons voedsel vandaan komt, hoe we op een duurzame manier voedsel kunnen verbouwen en meer. Ons curriculum bestaat uit zes leerlijnen die aansluiten bij de wettelijke kerndoelen voor basisscholen. Het schooltuinprogramma is erg geschikt voor het leren van praktische vaardigheden. Kinderen leren er spelenderwijs ook rekenen, samenwerken en onderzoeken en bouwen tijdens de lessen een relatie met de natuur op.

Meld je aan vóór 19 mei via nme-gids@amsterdam.nl en vermeld daarbij namens welke school je komt of uit welke gemeente je komt. Wij ontmoeten jou graag op 24 mei a.s.

Gegevens

Datum:
24 mei 2023
Tijd:
14:00 - 15:30
https://nmegids.nl/amsterdam/uitnodiging-inspiratiesessie-schooltuinieren/

Locatie

Gaasperdam Schooltuin Amsterdam
Meerkerkdreef 33
Amsterdam, 1106 GZ Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie