Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gastles in en om de schooltuin. Voor basisscholen in Groningen

23 mei 2023

Tijdens de week van de schooltuin, van 22 – 26 mei, kun je als basisschool op diverse plekken in de provincie Groningen met leerlingen van groep 6-8 aan de slag in de schooltuin tijdens de gastles ‘in en om de schooltuin’.

Leerlingen gaan tijdens de les naar de schooltuin waarbij ze plukken en koken met groentes uit de moestuin en niet gezaaide kruiden die rondom de tuin groeien.

Locatie
Beschik je zelf over een schooltuin, dan kun je de les in de eigen tuin uitvoeren. Heb je geen schooltuin, dan kun je meedoen via een schooltuin of NME centrum in de buurt. Er kan desgewenst begeleiding worden ingeschakeld van speciaal daartoe getrainde moestuincoaches.

Doe je mee, dan krijg je een lesprogramma, recepten, een ingredientenlijst en een lijst met moestuincoaches die je kunt inschakelen. Heb je zelf geen moestuin, dan overleggen we of er een tuin in de buurt is waar je de les kunt volgen.

Interesse? 
Stuur een mail aan Karlien Meijer, Jong Leren Eten makelaar in Groningen. De les kan tijdens de week van de schooltuin gevolgd worden, maar ook daarna.

Gegevens

Datum:
23 mei 2023

Locatie

Provincie Groningen
Groningen Nederland

Organisator

Jong Leren Eten Groningen
E-mail:
karlien.meijer@ggd.groningen.nl
Bekijk de site van Organisator